1e exemplaar Kloetenvaria voor Eric van Dijk

Tijdens het Prinsenbal van zaterdagavond is het eerste exemplaar van de 37e editie van de Kloetenvaria door Prins Willy I uitgereikt aan Eric van Dijk.

Eind jaren zeventig maakte Van Dijk deel uit van de Raad van Elf en in de jaren tachtig was hij bestuurslid (o.a. voorzitter) van de Venekloeten en redacteur van de carnavalskrant. ‘Ik voel me vereerd dat ik het eerste exemplaar in ontvangst mag nemen’, zei Eric van Dijk. ‘Ik zal de krant aandachtig en lezen en daarna bij de vorige zesendertig edities voegen. Ik heb alle exemplaren nog en ze worden in de toekomst geld waard. Onlangs werd een bod van zestig euro uitgebracht op de eerste editie van de Kloetenvaria’, voegde hij er aan toe.

De carnavalskrant wordt in de week van 30 januari huis aan huis bezorgd in Dedemsvaart en de kom van Balkbrug.

Prinsenbal 2012 werd goed bezocht. Er waren Venekloetenmennekes en Venekloetenwiefkes, maar er waren ook delegaties van een groot aantal carnavalsverenigingen naar Kloetendonk (Dedemsvaart) gekomen. De Rossumdaerpers uit Vaassen, de overkoepelende carnavalsorganisatie Grootstad St. Joris uit Amersfoort, de Hazelnötten uit Hasselt, de Peperbussies en de Aanmakkers uit Zwolle, de Hunnen uit Steenwijk en de andere gemeentelijke carnavalsvereniging De Turftrappers uit Turfgat (Slagharen).

De carnavalsvereniging uit Vaassen werd vergezeld door hun eigen dweilorkest “De Krat’n Krakers”. Dit dweilorkest trad een paar keer op. Verder genoten de gasten van optredens van de dansmariekes, DJ Sander en het “Flater Pretorkest” uit Ommen.

Door Hans Heering / Bron: Dedemsvaart.nu

Dedemsvaart Prinsenbal