Opening Carnavalswinkel & Prinsenbal in Kloetendonk

Vrijdagavond 11 februari opent jeugdprins Yorick I om 19.00 uur de tijdelijke carnavalswinkel ´t Kloetje. Hij wordt daarbij geassisteerd door zijn adjudant Rik en zijn vader prins Johan I en diens adjudant Harrie.
Na een lange zoektocht is de jeugdcommissie uiteindelijk terecht gekomen in de eigen hofresidentie ´t Centrum waar ruimte wordt vrijgemaakt van waaruit de carnavalskleding en andere feestartikelen de komende weken aan de man of vrouw kunnen worden gebracht.

Zaterdagavond 12 februari organiseert het bestuur ter ere van prins Johan I (Kosse) en zijn zoon jeugdprins Yorick I het Prinsenbal in de hofresidentie van de Dedemsvaartse carnavalsvereniging De Venekloeten. De avond begint om 20.00 uur. Leden hebben – op vertoon van hun ledenkaart – vrij toegang. Voor niet
leden bedraagt de entree € 6,00 per persoon.

De bezoekers kunnen genieten van optredens van de dansmariekes en het dweilorkest ´De Boellawaajoos´. Het Venekloeten DJ team zorgt voor de verdere muzikale invulling van de gala-avond.
Voor de leden van het hof luidt de dresscode ´in pak´. Andere gasten hoeven zich niet af te vragen wat ze die avond aan moeten trekken. Ze zijn hartelijk welkom in hun Venekloetenkiel.

Tijdens de avond wordt het eerste exemplaar van de 36e editie van de Kloetenvaria gepresenteerd. De carnavalskrant wordt in de week van 14 februari huis aan huis bezorgd in Dedemsvaart en de kom van Balkbrug.

Hans Heering