Carnaval 2022: Het Programma

Venekloeten Mennekes en Venekloeten Wiefkes,

Na twee jaar onze kielen en feestmutsen in de de kast te hebben gelaten gaan we eindelijk weer carnaval vieren: Kloetendonk is er klaar voor!

Vijf volle dagen carnaval in Kloetendonk. Dus er is voor iedereen tijd genoeg om te hossen, te springen en te dansen!

Om direct met de keukendeur in huis te vallen:

1. De Venekloeten kiezen voor een onbezorgd carnaval voor alle leden: Geen 1G, wel maximaal 500 personen.
2. Dit jaar geen ‘normale’ optocht maar een spectaculair aanrijden + sleuteloverdracht op de parkeerplaats bij de Baron.

Vrijdagavond + Zaterdagavond

Op vrijdagavond en zaterdagavond zijn alleen leden welkom. Er is géén kaartverkoop*. En ook voor de leden geldt: Vol = Vol.

De Venekloeten en de Hofresidentie hebben er alle vertrouwen in dat we ondanks de beperkende maatregelen alle leden die carnaval willen vieren binnen kunnen laten. Al is ons advies om op tijd te komen want vol is toch wel echt vol.

Kloetendonkse Optocht

De Kloetendonkse optocht zal dit jaar anders zijn dan anders. De vergunning is helaas vandaag ingetrokken. Toch hebben we in overleg met de gemeente besloten om de optocht in aangepaste vorm te houden. Alléén de Hofwagens zullen vanaf 13:30 uur door het dorp trekken en om 14:00 uur verzamelen op de parkeerplaats achter de Baron. Hier zal de wethouder ook de Sleuteloverdracht doen. Aansluitend is er Kleintje Carnaval met Medailleregen* in de Hofresidentie.

We roepen daarom heel Kloetendonk op om onze Hoogheden, Raden van Elf en Dansmariekes om 14:00 uur op te wachten bij onze Hofresidentie!

Let op: Er is nog overleg tussen de gemeente en de veiligheidsregio. Mocht het bovenstaande anders worden dan laten we dit z.s.m. weten.

Carnavalswinkel ’t Kloetje

Vrijdag 18 februari wordt Carnavalswinkel ’t Kloetje geopend door Prins Melvin 1e en Jeugdprins David 1e.

Dit jaar zit het ’t Kloetje in Lokaal 12. Dit is achterin de winkel van The Read Shop. Er zijn volop kielen, feestkleding en snuisterijen te koop! De openingstijden worden nog gedeeld op social media.

Programma Carnaval 2022!

Voor alle avonden geldt: Vol = Vol.

Vrijdagavond: Openingsbal in de Hofresidentie. Alleen voor leden toegankelijk.

Zaterdagmiddag: Aanrijden + Sleuteloverdracht. Aansluitend Medailleregen in de Hofresidentie.

Zaterdagavond: Venekloetenbal in de Hofresidentie. Alleen voor leden toegankelijk.

Zondagmiddag: Om 13:11 is de Openbare Raadsvergadering in de Corner. Vanaf 15:00 uur Gezinscarnaval in de Hofresidentie.

Zondagavond: Verrassingsbal in de Hofresidentie. Iedereen welkom. Entree voor niet leden €10.

Maandagmiddag: Kindercarnaval in de Hofresidentie vanaf 15:00 uur.

Maandagavond: Rosenmontagbal in de Hofresidentie. Iedereen welkom. Entree voor niet leden €10.

Dinsdagmiddag: Meerder Meerderjarigen Carnaval in de Hofresidentie. Iedereen welkom.

Dinsdagavond: Vastenavondbal in de Hofresidentie. Iedereen welkom.

Een heerlijk vol programma waar we als Venekloeten met verlangen naar uit kunnen kijken!

* Het regent medailles op de zaterdagmiddag! We hebben het Nieuwjaarsontbijt moeten overslaan, toch willen de Hoogheden graag nog een flink aantal Venekloeten onderscheiden. Ook wordt de Ereburger op zaterdagmiddag bekend gemaakt. Let op, er volgt geen speciale uitnodigingen zoals bij het Nieuwjaarsontbijt. De middag is vrij toegankelijk en er is muzikale omlijsting.

* Voor alle mensen die nog een entreekaart hebben van afgelopen Elfde van de Elfde: Deze geeft vrij toegang op de Zondagavond, Maandagavond of Dinsdagavond. Mocht je om wat voor reden niet kunnen dan kan je contact opnemen met penningmeester@venekloeten.nl. We bieden dan ná de carnaval een restitutie aan van €5. Je hebt immers tijdens de Elfde van de Elfde wel op vrijdag én op zaterdag tot 20:00 uur carnaval kunnen vieren.

Als laatste willen we alvast iedereen bedanken die meehelpt om op zo’n korte termijn Carnaval 2022 mogelijk te maken!