Carnaval in Kloetendonk

Het is al jarenlang een goede traditie dat tijdens de viering van het carnaval de senioren niet worden vergeten.

Vrijdag 17 februari brengen Prins Willy I en Jeugdprins Lars I en hun gevolg in de namiddag een bezoek aan zorgcentrum Avondlicht en dinsdagmiddag 21 februari wordt in de Hofresidentie ’t Centrum vanaf 14.00 uur het seniorencarnaval gevierd.

Tussen die twee programma onderdelen is er aandacht voor het gezin (zondagmiddag), de jeugd (maandagmiddag) en de mens met een geestelijke of lichamelijke tekortkoming op maandagavond.

Vrijdagavond wordt bij de Hofresidentie om 20.00 uur het Venekloetenvuur ontstoken, waarna de finale van het biljarttoernooi wordt gespeeld en de kassen worden gelicht. Met het gespaarde geld hopen veel Venekloeten de Dolle Dagen Van Kloetendonk financieel goed door te komen.

Sleuteloverdracht

Zaterdagmiddag 18 februari vindt om 12.41 uur de sleuteloverdracht plaats op het bordes van Villa Rabo. Voor deze plechtigheid komt burgemeester Peter Snijders naar Kloetendonk.

‘Het zou heel mooi zijn als veel inwoners van Dedemsvaart die middag even naar het voormalige gemeentehuis van Avereest komen om de burgemeester te verwelkomen en even naar hem en de Prinsen van Kloetendonk te luisteren’, zegt carnavalsvoorzitter Harry Hulleman.

Na de sleuteloverdracht en het lezen van de proclamaties wordt het startsein gegeven voor de carnavalsoptocht. Via Moerheimstraat, Magnolia, Langewijk, Schuttevaer, Hoofdvaart en Wisseling zal de stoet omstreeks 15.00 uur de verfraaide Julianastraat indraaien.

Na de optocht worden de feestvierders in de Hofresidentie verwacht voor de prijsuitreiking tijdens het “Kleintje Carnaval”.

Zaterdagavond staat in het teken van het Venekloetenbal waaraan medewerking wordt verleend door Duo Flex, De Boellawaajoos en het Venekloeten DJ Team.

Ludieke vergadering

De ludieke raadsvergadering begint zondagmiddag om 13.00 uur. Op de agenda o.a. de punten “Shared Space Optocht”, “Toneellessen voor de Vorsten” en “Olympische Carnavals Spelen.

Na de vergadering vertrekken de Prinsen en hun gevolg naar Partyhuis St. Vitus waar om 15.00 uur de gezinsmiddag wordt geopend. De zondag wordt afgesloten met het Verrassingsbal in de Hofresidentie.

Maandag begint om 15.00 uur een groots en gratis toegankelijk kinderfeest in de Hofresidentie en om 19.00 uur in St. Vitus en carnaval voor de mens met een handicap.

Om 21.00 uur begint in de Hofresidentie het Rosenmontagbal met o.a. De Deurbloazers, het Venekloeten DJ Team en Evert Baptist.

Dinsdagmiddag organiseren de Vorsen het carnaval voor de senioren van Kloetendonk. Ook deze middag is gratis toegankelijk en de gasten krijgen een hapje en een drankje aangeboden. Het in de regio bekende duo “Tiz’Nix” zorgt voor de gezellige muzikale omlijsting.

Het Vastenavondbal van dinsdagavond betekent dan al weer het einde van het carnavalsfeest.

Om 24.00 uur wordt het Venekloetenvuur gedoofd.

Voor leden van carnavalsvereniging De Venekloeten is de entree – op vertoon van een geldige ledenpas – alle avonden gratis.

Door: Hans Heering