Geslaagde Pats-Kloet-Show

Gulle gift voor Venekloeten

Door Hans Heering

BRON: Dedemsvaart.nu

Veel nationale en internationale artiesten stonden zaterdagavond even op de bühne van de Vrolijke Koster tijdens de jaarlijkse Pats-Kloet-Show van carnavalsvereniging De Venekloeten. Het programma was zo vol dat de prijsuitreiking niet om 22.30 uur plaats vond maar ruim een uur later. Maar liefst twintig optredens mocht de jury beoordelen. Die jury werd gevormd door Anne Boer, Jan Rademaker, (prins Anne II en adjudant Jan), Jordy Boer, Kevin Kosse  (jeugdprins Jordy I en adjudant Kevin) en ereburger Wim van der Graaf.  Zij moesten bepalen wie de prijzen bij de jeugd en de prijzen bij de senioren zouden winnen. Ook hadden zij de taak om de winnaar van de felbegeerde Tonny van Dijk wisselbokaal aan te wijzen.

Kiss
De wisselbokaal ging naar Kus, niet de vier mooie dames van de meidengroep maar de vier geschminkte mannen van de glamrockband Kiss van o.a. Gene Simmons. De Venekloetenwiefkes Annemarije, Mariska, Lisanne en Agnes hadden veel aandacht besteed aan de aankleding en het optreden en zij verdienden de bokaal als geen ander. Bij de jeugd wonnen Chloë Snoeyer, Romee Bel en Kayleigh Hofman als K3 met ‘Kusjesdag’. Bij de senioren ging de eerste prijs naar Silvana Janssen die zich helemaal inleefde in Laura Paucini en op perfecte wijze het  nummer ‘La Solitudine’ playbackte. “Het was alsof jij de Italiaanse taal machtig bent”, verwoordde jurylid Anne Boer treffend.

Venekloetenfonds
Anne Boer maakte zaterdagavond ook  bekend dat de opbrengst uit het Venekloetenfonds ad. € 501,75 dit jaar ten goede komt aan de carnavalsvereniging. Alle voorgaande jaren ging het door de Venekloeten gedoneerde bedrag naar diverse plaatselijke of gemeentelijke goede doelen, maar Anne vond dat de carnavalsvereniging dit jaar zelf het goede doel moest zijn. ‘Dit om de vereniging wat meer financiële armslag te geven’, zei hij en hij voegde er aan toe dat zijn bedrijf Jumbo Supermarkt ook nog eens duizend euro op de rekening van de carnavalsvereniging heeft gestort. De presentatoren Eric van Dijk en Willem Leuvenink vroegen en kregen van de vele aanwezigen een warm applaus voor dit gulle gebaar.