Bert Linde Ereburger van Kloetendonk

Een groot medaillefeest. Dat was het nieuwjaarsontbijt van De Venekloeten zondag. Elk actief lid kreeg een medaille met als hoogtepunt de huldiging van de Ereburger van Kloetendonk. Een eer die ditmaal te beurt viel aan Bert Linde.

‘Zelden een club gezien, die zoveel blijk geeft van waardering aan haar leden als hier,’ aldus Linde over de carnavalsvereniging.

FEN-medailles voor onmisbare krachten

Een bijzondere blijk van waardering was er ook voor het onmisbare duo Peter ten Katen en Herman Dopmeijer. Voor hun inzet werden zij tijdens het nieuwjaarsontbijt geëerd met de zogeheten FEN-medaille namens de Federatie van Narren Europa Nederland.

Tussen de bedrijven door werd onder meer ook nog het ‘lang zal hij leven’ aangeheven vanwege de verjaardag van residentie-beheerder Berrie Lammers, die vandaag zijn verjaardag viert.

Het nieuwjaarsontbijt werd na een onafgebroken eerbetoon afgesloten met de bekendmaking van de bestemming van het Venekloetenfonds door Prins Han I.

Venekloetenfonds voor Kindervoedselbank

Traditiegetrouw zamelt de carnavalsvereniging tijdens het seizoen gelden in voor een goed doel. Prins Han I, die het vanwege andere spoedeisende zaken zonder adjudant Arsanio moest doen, maakte bekend dat het Venekloetenfonds dit jaar bestemd wordt voor de Kindervoedselbank. Een doel waarvoor meteen na afloop van het ontbijt gul de portemonnee werd getrokken door de verschillende gasten.

Bron: Dedemsvaartse Courant.

Voor foto’s klik hier!