Venekloeten roept scholen en verenigingen op om mee te doen

Het duurt nog even voordat het weer carnaval is. In 2012 wordt carnaval gevierd van zaterdag 18 tot en met dinsdag 21 februari. Bij de Dedemsvaartse carnavalsvereniging De Venekloeten begint het programma al op vrijdag de zeventiende, maar de carnavalsoptocht moet eigenlijk nog steeds gezien worden als de officiële start van de Vier Dolle Dagen Van Kloetendonk.

De optocht is een onmisbaar onderdeel in het uitgebreide carnavalsprogramma. Velen worden pas na het startsein van de optocht besmet door het carnavalsvirus. Voor de deelnemers is de voorpret vaak al weken eerder begonnen op de bouwplaats of tijdens het maken van de kleding voor hun loopgroep(en).

De bonte carnavalsoptocht van Kloetendonk ziet er altijd goed uit. Het aantal deelnemende eenheden varieert en schommelt gewoonlijk rond de vijfentwintig met soms een uitschieter naar boven. De optochtcommissie is er van overtuigd
dat een hoger aantal eenheden (tussen de dertig en veertig) mogelijk moet zijn. De optochtcommissie ziet de optocht graag groter worden.

Voor verenigingen en organisaties is de carnavalsoptocht een uitgelezen mogelijkheid om hun club of organisatie op een ludieke manier te presenteren. Ook scholen kunnen zich uitstekend via de optocht aan het publiek laten zien. De optocht wordt namelijk door velen bekeken’, zeg bestuurslid Roely Snippe. ‘Het maken een wagen of een
mooie loopgroep vraagt de nodige tijd en daarom willen wij de optocht van 2012 nu reeds onder de aandacht brengen’, zegt zij namens de optochtcommissie van de vereniging.

‘Voor de prijswinnaars liggen mooie geldprijzen klaar, maar natuurlijk is meedoen veel belangrijker dan winnen’, voegt Roely er aan toe.

Voor meer informatie over de optocht kan men contact opnemen met Hans van den Berg (tel. 06-41310095).

Hans Heering