Energiebroodje voor Prins Bert II

Bakkerij Oegema introduceert Kloetenbroodje

Door hofschrijver Hans Heering

Vrijdagmiddag bracht prins Bert II en jeugdprins Melvin I met een kleine delegatie een bezoek aan bakkerij Oegema. Daar ontving hij uit handen van bakker Pieter Ubels een energiebroodje. Het broodje heeft de toepasselijke naam ´Venekloet´ meegekregen. In het broodje zitten stukjes suiker en chocolade en volgens de bakker is het broodje heel goed voor de energie. Niet alleen voor de prins en zijn gevolg, maar ook voor hen die carnaval gaan vieren. Het broodje wordt niet alleen gebakken en verkocht gedurende carnaval 2009. Ook in de toekomst zal het broodje tijdens carnaval verkrijgbaar zijn, zo verzekerde de bakker.

 

Prins Bert II presenteerde het broodje op zijn beurt weer in zorgcentrum Avondlicht waar hij ´s middags aanwezig was bij de carnavalsviering. De prinsen van Kloetendonk werden vergezeld door een groot aantal carnavalsvierders en mede gezien het grote aantal aanwezige bewoners, kan zonder schroom gesproken worden van een zeer geslaagde activiteit en van een mooi begin van carnaval 2009. De Scheepsjagers uit Balkbrug verzorgden enkele optredens en ook de dansmariekes vermaakten de aanwezigen.