Prinsenbal bij De Venekloeten

Op 8 februari begin in Kloetendonk (Dedemsvaart) het carnaval. Op dit moment worden in het carnavalsdraaiboek 2013 de laatste punten en komma’s gezet. Voorafgaand aan het carnaval organiseert het bestuur nog het Prinsenbal ter ere van de Prins Jan III (de Vries) en Jeugdprins Kyle I (Veltmaat). De feestelijke avond wordt zaterdag 26 januari gehouden in de tijdelijke Hofresidentie in het voormalig Vechtdal College (Langewijk 43). Het programma begint om 20.00 uur.

Kloetenvaria
Tijdens het Prinsenbal wordt het eerste exemplaar van de nieuwste Kloetenvaria uitgereikt. Het eerste exemplaar zal in ontvangst worden genomen door mevrouw Roelie Bouwman. Zij was vroeger nauw betrokken bij De Bruggedrijers. Later heeft zij in haar radioprogramma van de Lokale Omroep Avereest – later bij RTV Hardenberg – altijd veel aandacht besteed aan het carnaval in de gemeente en de Prinsen en hun Adjudanten in het bijzonder.
De 38e editie van de Kloetenvaria wordt vanaf maandag 28 januari bezorgd in Dedemsvaart en in de kom van Balkbrug.

Dansmariekes
De dansmariekes zullen met extra veel plezier hun nieuwste dansjes aan de bezoekers laten zien. Dit jaar bestaan de dansmariekes 33 jaar. Tijdens het Prinsenbal zijn zij voor het eerst in hun nieuwe tenues te bewonderen.

Muziek
De muziek wordt verzorgd door de Venekloeten DJ’s en blaaskapel De Vechtboertjes.