Venekloeten nemen swingend afscheid van ’t Centrum

De buitentemperatuur was zaterdagavond zeker niet tropisch. In de grote zaal van ’t Centrum hing echter wel een tropisch sfeertje. Cocktailbar, strandje, hangmatten, strandballen en een heuse brassband. Het was er allemaal.

“Strand”gasten waren er ook, maar eigenlijk hadden dat er wel een paar tientallen meer mogen en moeten zijn. Zeker als alle moeite van de activiteitencommissie van carnavalsvereniging De Venekloeten, gebouw ’t Centrum en JHC (Jan Hofsink) in ogenschouw wordt genomen. Er was heel veel aan gedaan om een mooi Caribisch feestje te organiseren. Bovendien was het ook nog eens – zij het voorlopig – de laatste activiteit van de Dedemsvaartse  carnavalsvereniging in gebouw ’t Centrum. De Hofresidentie van De Venekloeten wordt over niet al te lange tijd gesloopt.

Desondanks werd de tweede editie van het zomercarnaval in Dedemsvaart een mooi en swingend feestje. Jammer was het dat Patricia Nanning, de Zomerprinses van 2011, wegens ziekte niet aanwezig kon zijn om haar opvolgster te kronen. Die opvolgster en haar adjudante (Kloetenlady) werden omstreeks 22.00 uur door dorpsomroeper Eric van Dijk de zaal binnen geroepen. Begeleid door enkele dansers en danseressen van dansschool Drenth werden er twee wagentjes de zaal binnengereden. Daaruit stapten Janiek Rademaker en Silvana Janssen. Twee jonge dames die gedurende vele jaren al hun beste beentje voorzetten als dansmarieke van de carnavalsvereniging. Janiek werd door Venekloeten adjudant Jasper Vrielink geïnstalleerd als Zomerprinses 2012 en Silvana Janssen kreeg de Kloetenlady sjerp.

Na de installatie kregen de zomers geklede gasten nog een fraaie dansdemonstratie van de dansers en  danseressen van de Dedemsvaartse dansschool. Zij brachten de aanwezigen in de Caribische stemming en de Rotterdamse brassband Tripple-B deed daar nog een schepje bovenop.

Door Hans Heering / Bron: Dedemsvaartse Courant