Medailleregen daalt neer in Hofresidentie

Harald Drenth ereburger van Kloetendonk

Het spande er even om of Harald Drenth (Drenth Dance Masters) op tijd terug zou zijn van zijn wintersportvakantie in Oostenrijk, maar de nieuwe ereburger van Kloetendonk redde het.

Omstreeks 11.30 uur arriveerde hij met zijn partner in de Hofresidentie om te worden onderscheiden door Prins Willy I (Vrielink).

Ook kreeg de nieuwe ereburger een fraaie oorkonde uit handen van de Prins der Venekloeten.

De vele aanwezigen, waaronder o.a. erelid mevrouw Fem Bakker-Brouwer, de ereburgers Alle Jan Pijlman, Jan Kleis en Wim van der Graaf en Prins Atilla 21e van carnavalsvereniging De Hunnen uit Steenwijk waardeerden de keuze van Prins Willy I met een hartelijk applaus.

Kort daarvoor gingen de handen al op elkaar voor Harry Borger en Joop Langeveld die – wegens grote verdiensten voor de carnavalsvereniging – de FEN medaille kregen uitgereikt door de Federatie van Europese Narren.

De vereniging werd onderscheiden omdat De Venekloeten al sinds 1985 is aangesloten bij genoemde federatie. Voorzitter Harry Hulleman nam de onderscheiding in ontvangst.

CliniClowns

Het ontbijt werd georganiseerd voor iedereen die zich in het afgelopen jaar heeft ingezet bij de organisatie of uitvoering van de activiteiten van de vereniging.

Vele vrijwilligers waren aangeschoven aan het traditionele ontbijt en Prins Willy I, Jeugdprins Lars I en hun Adjudanten hadden de handen vol om iedereen van een verdiende onderscheiding te voorzien.

Prins Willy maakte ook bekend dat het Venekloetenfonds dit jaar ten goede zal komen aan ClinciClowns, een organisatie waarmee het gezin Vrielink zelf nadrukkelijk in aanraking is gekomen. ‘Ik hoop tijdens de Pats-Kloet-Show van 2012 een heel mooi bedrag aan die organisatie te kunnen overhandigen’, zei de Prins. Tijdens het Nieuwjaarsontbijt werd er door de gasten al flink gedoneerd.

Ook het werven van de nieuwe leden voor de Club van 111 liep goed. In het begin van de middag waren er al twintig leden genoteerd. Leden die ruim 50 euro (111 ‘oude’ Hollandse guldens) aan de vereniging doneren.

Bouwerstreffen

Zaterdag 14 januari organiseert De Venekloeten van 16.00 uur een bouwerstreffen. Niet alleen de wagenbouwer, maar iedereen die ook maar op enigerlei wijze bezig is met de carnavalsvereniging is dan hartelijk welkom in het St. Vitus Partyhuis.

Natuurlijk zijn er foto’s van het nieuwsjaarsonbijt. Deze zijn gemaakt door Wim Moddejongen.

Bron: Hans Heering / Dedemsvaart.nu