Prinsenbal bij Venekloeten

Het duurt nog drie weken voordat het carnavalsfeest los barst, maar zaterdagavond was er al een geslaagd voorproefje in de hofresidentie van de Venekloeten. Ter ere van Prins Johan I (Kosse) en zijn zoon Jeugdprins Yorick I organiseerde het bestuur van de Dedemsvaartse carnavalsvereniging het Prinsenbal.

Mede dankzij de delegaties van een aantal bevriende carnavalsverenigingen was de feestzaal goed gevuld. Uit Zwolle kwamen de Oelewappers met Prins D’lano R en de Aanmakkers met Prins Meneer De Uil en Prinses Isadora Paradijsvogel. Uit het Gelderse Epe kwam carnavalsvereniging de Darpspompers onder aanvoering van Prins Henk en Prinses Arielle en uit Steenwijk en Slagharen kwamen respectievelijk carnavalsvereniging de Hunnen met Prins Atilla de 21e en de Turftrappers met prins Wilfred I.

Alle carnavalsvierders werden uitstekend vermaakt door optredens van de dansmariekes, het Venekloeten DJ team en dweilorkest de Boellawaajoos.

De Prinsen, Prinsessen en hun Adjudanten werden onderscheiden door de Prinsen van Kloetendonk. Ook kregen zij allen een exemplaar van de 36e editie van de Kloetenvaria. Eerder op de avond werd het eerste exemplaar van de carnavalskrant uitgereikt aan mevrouw Roelie Redder, moeder van adjudant Harrie en al heel lang actief voor de Venekloeten. De carnavalskrant wordt in de week van 14 februari huis aan huis bezorgd in Dedemsvaart en de kom van Balkbrug.

Door Hans Heering. Bron Dedemsvaart.nu.

Klik hier voor de foto’s! & nog meer foto’s.