Hofresidentie nog gewoon in ´t Centrum

Willem Leuvenink blijft toch aan
Door Hans Heering  (bron Dedemsvaartse Courant)

Volgens de agenda was Venekloeten voorzitter Willem Leuvenink tussentijds aftredend. Hij bleef echter aan, tot vreugde van de leden. Vanwege zijn werk in Rotterdam worden de werkzaamheden van Leuvenink tijdelijk waargenomen door secretaris Willy Vrielink en ledenadministrateur Anne v.d. Berg. “In de externe contacten blijf ik de voorzitter van de vereniging”, aldus Leuvenink.

De voorzitter zou aftreden. Niet omdat hij genoeg had van zijn functie, maar omdat hij het naar zijn gevoel niet kon combineren met zijn werk in Rotterdam. “Ik ben de hele week van huis en moet alles van afstand volgen. Dat geeft mij geen goed gevoel”, aldus Leuvenink. Het bestuur heeft gezocht naar een nieuwe voorzitter, maar slaagde er niet in om op één van de driehonderd ledenadressen een kandidaat te vinden. Het bestuur had hem al te kennen gegeven graag met Leuvenink verder te willen, temeer omdat het zich laat aanzien dat zijn taak in de havenstad binnen afzienbare tijd wordt afgerond. Leuvenink besloot dus ´aan´ te blijven.

 

Penningmeester Richard Tempelman was aftredend en niet herkiesbaar. Zijn taak wordt overgenomen door Jacquelien van Elburg. Vorig seizoen werd afgesloten met een negatief resultaat van ruim achttienhonderd euro. De cijfers werden uitvoerig bediscussieerd. Blijkens de begroting wordt er ook in het seizoen 2009/2010 een beroep gedaan op de reserves omdat het jeugdcarnaval het 33 jarig jubileum gaat vieren.

Desgevraagd deelde het bestuur mee dat de toezegging is ontvangen dat de komende drie jaar nog gebruik gemaakt kan worden van de huidige locatie ´t Centrum. Alle details moeten echter nog ingevuld gaan worden. Het bestuur zegde toe op korte termijn een afspraak met wethouder Joost Liese en/of de bestuurscommissie te spreken.