Eiervang en koeschijt-festijn op 1ste Paasdag

Door Willem Leuvenink

 

Afgelopen jaar moesten de Venekloeten vanwege de stormachtige zaterdag voor de 1ste Paasdag het opbouwen van de tent staken.

De bouwers moest alle zeilen bijzetten om de tent overeind te houden,besloten werdt er met het oog op de veiligheid dat we deze altijd gezellige festiviteit helaas over moesten laten gaan.De plaatselijke Piet Paulusma voorzag voor de 1ste Paasdag ook niet echt veel beter weer, maar niets was minder waar, deze dag kon echter als zeer zonnig de boeken in.

Wij hopen dat de weergoden ons dit jaar bij het opbouwen wel goed gezind zullen zijn.

 

Dit jaar zal er in de door Harry Kosse beschikbaar gestelde tent een drankje te verkrijgen zijn, dat op zijn beurt verzorgd wordt door Brasserie de Corner. De befaamde broodjes beenham zullen u van harte worden aanbevolen door Wim en Els Moddejonge. En last but not least zal deze middag natuurlijk ook muzikaal ondersteund worden.

 

De leden van carnavalsvereniging de Venekloeten zijn zondag 12 April vanaf 14.00 uurvan harte uitgenodigd om bij de Familie Langeveld aan de Langewijk 32 een paaseitje te werpen.

Naast het eiergooien/vangen is er ook een gokje te wagen bij het aloude Koeschijten. In welk vak valt die grote plak?

 

Het eiervangen kost € 1,00 per 3 stuks eieren.

Een vak koeschijten kost € 5,00

 

 

Kunnen we ook wat winnen?… Jazeker er zijn weer heerlijke vleesschotels van onze huisslager Herman Beukeveld te winnen. En deze vleesprijzen worden u aangeboden door administratiekantoor van Stelten. waarvan akte.

 

Wij hopen u 1ste Paasdag te mogen begroeten op een zonovergoten evenemententerrein aan de Langewijk.