Zaterdag 8 november presentatie nieuwe Prinsen

Zaterdag 8 november presentatie nieuwe Prinsen

Elfde van de Elfde-viering bij Venekloeten

Door hofschrijver Hans Heering

Voor het bestuur van De Venekloeten is de tijd weer aangekomen om de in de loop van het jaar gemaakte plannen voor een nieuw carnavalseizoen ten uitvoer te gaan brengen. Met de ´Veurproeverij´ van 20 september en de Pats-Kloet-Show van 11 oktober werd het seizoen in feite al geopend, maar de carnavalsvierders zijn nu in afwachting van de viering van de elfde van de elfde. Die viering vindt plaats op zaterdagavond 8 november aanstaande in gebouw ´t Centrum, de hofresidentie van de Dedemsvaartse carnavalsvereniging.

Tijdens de viering wordt afscheid genomen van jeugdprins Leon II (de Vries) en prins Herman II (Dopmeijer) en hun gevolg en worden de nieuwe prinsen aan het Kloetenvolk gepresenteerd.

Vorig jaar was het gehele college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg aanwezig bij de start van de carnavalsoptocht. Dat had alles te maken met het 33 jarig bestaan van de vereniging. Toen werd echter ook kenbaar gemaakt, dat (één van de leden van) het college in de toekomst nog slechts één keer acte de présence zou geven bij een activiteit van de Venekloeten. Het bestuur is dit jaar op zoek gegaan naar een geschikte oplossing voor de installatie van de prinsen en adjudanten van Kloetendonk. Michel Odink, voorzitter van de DMC, is bereid gevonden om de jeugdprins te installeren en Alle Jan Pijlman – ereburger van Kloetendonk – neemt de installatie van de prins der Venekloeten voor zijn rekening. De presentatie is in handen van Tonny Hulleman en Hans van den Berg.

De charmante dansmariekes presenteren hun nieuwste dansjes en de muzikale omlijsting van het geheel is in handen van dansorkest ´High Limit´ en dweil- en feestorkest ´Boellawaajoos´. Leden hebben op vertoon van hun ledenpas vrij entree. Niet leden betalen zes euro per persoon.