Gerrit Timmerman Ereburger van Kloetendonk

Zondagmorgen stroomde de grote zaal van de Baron al vroeg vol. Aan de kleding van velen was te zien dat er een Venekloeten activiteit op het programma stond en dat was het traditionele Nieuwjaarsontbijt.

In 1985 werd het ontbijt voor het eerst georganiseerd. Prins Henk III (Schuurman) zwaaide toen de scepter over het Kloetenvolk.
Het ontbijt wordt georganiseerd voor allen die in het voorgaande seizoen een bijdrage hebben geleverd aan de vereniging en dat zijn er velen. Prins Ronald I (Hulleman) en zijn zoon Jeugdprins Niek I hadden hun handen dan ook weer vol om de nodige onderscheidingen uit te reiken.

Prins Ronald I maakte tevens bekend wie dit jaar tot Ereburger van Kloetendonk is benoemd. Die eer viel Gerrit Timmerman te beurt. Hij maakt deel uit van ‘de Futters’, een groep mannen die al sinds jaar en dag voor zorgen dat tijdens feestdagen en andere festiviteiten het dorp er gezellig uitziet. Ook is hij al 45 jaar bekend als de kerstbomenzager van Dedemsvaart.
Uiteraard ontvingen hij en zijn echtgenote een onderscheiding van de Prinsen van Kloetendonk. Gerrit Timmerman kreeg de bij de titel behorende proclamatie en voor zijn echtgenote was er een fraaie bos bloemen.

Tot slot maakte Prins Ronald bekend dat het Venekloetenfonds dit jaar ten goede komt aan het jeugdcarnaval in Kloetendonk, temeer daar de jeugdafdeling van de Dedemsvaartse carnavalsvereniging volgend seizoen al 44 jaar bestaat.

Foto’s: klik hier.