Vermakelijke Pats-Kloet-Show

Door Hans Heering/Bron Dedemsvaartse Courant

Maar liefst zeventien acts traden zaterdagavond 17 oktober voor het voetlicht tijdens de door carnavalsvereniging ´De Venekloeten´ georganiseerde Pats-Kloet-Show. Na 26 jaar geniet de show nog steeds een goede belangstelling. Niet alleen voor wat betreft de optredens, maar zeker ook voor wat betreft de publieke belangstelling. De feestzaal van ´De Vrolijke Koster´ leent zich prima voor dit soort verenigingsactiviteiten. De zaal aan de Langewijk is dan ook nog niet uit beeld als mogelijke nieuwe hofresidentie van de vereniging. Voorzitter Willem Leuvenink: `Wij zijn nog steeds in overleg met de partijen van gebouw ´t Centrum. Daar organiseren wij zaterdag 14 november de elfde van de elfde. Snel daarna gaan wij samen met de uitbaters de avond evalueren. Hoe dat afloopt? Daar kan ik op dit moment nog helemaal niets over zeggen´.

Tijdens de Pats-Kloet-Show konden de aanwezigen genieten van komische en minder komische optredens. Dooreen genomen werd het een show met een goed entertainmentgehalte. De act van Agnes Leuvenink, Mariska Melenhorst en Lisanne Kooijmans was ook heel actueel. Met het nummer ´Rood´ van Marco Borsato speelden de dames fijn in op de situatie van niet alleen de zanger, maar ook van de DSB Bank. Van de jury kregen zij de tweede prijs bij de senioren. De eerste prijs werd gewonnen door Edwin Brouwer en Johan Snoyer die optraden als Ome Henk en Moppie.
De leiding van de dansmariekes had een optreden aangekondigd met een ´mystery guest´. Dat bleek Dirk Drogt te zijn. De zeer vermakelijke uivoering van het nummer ´Living Doll´ van Cliff Richard and the Young Ones werd beloond met de derde prijs. Buiten de prijzen, maar zeker zo vermakelijk en met een hoog ´meedoe-gehalte´ was de act van de raad van elf. De door hen uitgevoerde ´Pinguindans´ werd – ook na het officiële optreden – meerdere keren uitgevoerd. Dit tot groot enthousiasme van het publiek.

Bij de jongste Venekloeten ging de derde prijs naar Ashley Hofman, Veerle Brouwer en Danischa Jansen met ´Het Wiegenlied´ van de 3 J´s; de tweede prijs naar Kayleigh Hofman die het nummer Stupid van Tess playbackte en de eerste plaats was voor Kiara Hulleman die, samen met haar vader, een nummer van de Dikdakkers bracht.

De Tonny van Dijk bokaal werd in de wacht gesleept door Marcel Jansen & Arjan Ringenier. Zij brachten de act ´Waarom fluister ik je naam nog´. Niet de serieuze uitvoering van Benny Neyman, maar de kolderieke versie van Harrie in de Warrie en Ali Osram