Venekloeten presenteert nieuwe prinsen

Zaterdag 14 november in ´t Centrum

Venekloeten presenteert nieuwe prinsen

Door hofschrijver Hans Heering

Het jaar van prins Bert (Hofman)II en jeugdprins Melvin (Wessels) I loopt ten einde. Zaterdagavond 14 november moeten zij plaats gaan maken voor de nieuwe hoogheden van Kloetendonk. In hofresidentie ´t Centrum presenteert `De Venekloeten´ die avond haar 35e prins. Voor de jeugdafdeling wordt het een bijzonder jaar. De nieuwe jeugdprins is de 33e jeugdprins in de geschiedenis van de Dedemsvaartse carnavalsvereniging.

Om de viering van de elfde van de elfde in goede banen te leiden, heeft het bestuur ook dit jaar weer een draaiboek samengesteld waarin de programmaonderdelen minutieus worden beschreven. Om elf minuten over acht wordt het hof der Venekloeten de feestzaal binnengeroepen door de presentatoren Tonny Hulleman (vorst Tonny II) en Henry van Keulen(adjudant Henry) waarna het programma in een vlot tempo zal worden afgewerkt. Zo staat het aftreden van jeugdprins Melvin I, zijn adjudant Nick, hofnar Jeroen en de jeugdraad gepland om 21.00 uur. Veertig minuten later wordt begonnen met de presentatie van de nieuwe jeugdraad en weer vijf minuten later wordt de nieuwe jeugdprins en diens adjudant aan het Kloetenvolk gepresenteerd. De installatie wordt gedaan door Harry Hulleman (Vorst Harry I der Venekloeten).

Installatie door baron van Dedem

Om elf minuten over tien treden prins Bert II, adjudant Adriaan, hofnar Arjan en de raad van elf af en zal het geroezemoes – zoals gebruikelijk – flink toenemen. ´Wie wordt de opvolger van prins Bert II?´, is de vraag die dan veelvuldig zal worden gesteld. Die vraag wordt om kwart voor elf beantwoord. Op dat tijdstip staat de opkomst van de nieuwe prins en zijn adjudant gepland. In het kader van ´200 jaar De Dedemsvaart´, zal Willem Jan baron van Dedem (Marinus Hegeman) de nieuwe prins en zijn adjudant van de versierselen voorzien. Nadat de nieuwe prins van Kloetendonk zijn eerste officiële taken heeft verricht, wordt het elfde van de elfde bal vanaf 23.45 uur voortgezet.

Aan de avond wordt vanzelsprekend medewerking verleend door de dansmariekes en de muzikale omlijsting is in handen van de DJ´s Peter en Sander. Leden hebben op vertoon van hun ledenkaart gratis toegang. Voor niet-leden bedraagt de entree zes euro.