Nieuwjaarsontbijt 2019: Maikel van Marle Ereburger

Dedemsvaart – Voormalig voorzitter van de Stichting Dedemsvaria, Maikel van Marle mag zich sinds zondagochtend scharen onder de selecte groep van ereburgers van Kloetendonk. Hij kreeg de oorkonde en versierselen die daarbij horen overhandigd door Prins Kees I tijdens het nieuwjaarsontbijt.

Voor het nieuwjaarsontbijt van De Venekloeten, die dit jaar het 44-jarig bestaan vieren, stroomde de Troonzaal in hofresidentie De Baron vol met enthousiaste en hongerige Dedemsvaarters, die De Venekloeten een warm hart toedragen. Naast een smakelijke bijeenkomst werd het vooral een feest waar het medailles regende. Zo werd namens de FEN (Federatie van Narren) medailles uitgereikt aan Anne en Erik Boer en Jan de Vries. Omdat zij er tijdens het Prinsenbal niet was kreeg Roelie Snippe met terugwerkende kracht de vetleren venekloet overhandigd. Ook waren er een aantal ludieke cadeautjes voor Jeanet Koopman, waaronder een ‘tijger-onesie’, die tot hilariteit van de gasten meteen gepast werd. Haar man Corrie, die prenteerde alle functies binnen de carnavalsvereniging al vervuld te hebben, kreeg een dansmarieke-pakje omdat hij nog nooit dansmarieke was geweest. Ondanks  hevig aandringen van de gasten weigerde Corrie het jurkje ‘en plein publiek’  aan te trekken. ‘Het ludieke en humoristische karakter van jullie nieuwjaarsbijeenkomsten maakt dat wij hier bijzonder graag komen,’ prees de vertegenwoordiger van de Landelijke FEN organisatie.

Venekloetenfonds voor Geraniumcafé

Humor voerde inderdaad als vanouds de boventoon tijdens het nieuwjaarsontbijt met naast de uitreiking van tientallen medailles ook de presentatie van de nieuwe bier en frisdragers, een bewaarbord voor de mobieltjes en opladers voor de jeugdraad en de uitreiking van een medaille aan de oudste gast in de persoon van de 93-jarige mevrouw Van Dijk. Naast dit alles werd het doel van het Venekloetenfonds bekendgemaakt. Geen geld voor verschillende kleine goede doelen, zoals aanvankelijk de bedoeling was, maar een heel goed doel namelijk het Geraniumcafé, dat periodiek activiteiten organiseert voor de jeugd van toen.

Bron: Dedemsvaartse Courant (Geke Lensen)

Foto’s: Hoffotograaf Wim Moddejonge, Dedemsvaart in Beeld,