Prins Kees 1e en Jeugdprins Justin 1e nieuwe Hoogheden der Venekloeten

Kloetendonk, zoals Dedemsvaart in carnavalstijd genoemd wordt, wordt jaar geregeerd door Prins Kees I. Hij is de 44e Prins in de 44e jarige historie van De Venekloeten. Uit nagebouwde kalkovens sprong de hangmatspecialist tevoorschijn, geflankeerd door de adjudanten Alwin Hooijer en Jasper Vrielink. Daarna werd het trio geïnstalleerd door ‘man van het eerste uur’, Eric van Dijk.

De feestelijke bekendmaking van de nieuwe Prins vond zaterdagavond plaats in hofresidentie De Baron, waar het een drukte van belang was. Naarmate het Prinsenbal vorderde liep de spanning op. Wie wordt de nieuwe jeugdprins? ‘Verpakt’ in een soort fotoboek met beelden van voormalige prinsen en adjudanten, toonden de nieuwe jeugdvorst en zijn adjudant aan het enthousiaste publiek in de personen van Justin Knol en Jordy van Gijssel.

Hoffotograaf krijgt hoogste onderscheiding

Naast de bekendmaking van de hoogheden is de uitreiking van de Vetleren Venekloet jaarlijks een hoogtepunt tijdens het Prinsenbal. De hoogste onderscheiding binnen de carnavalsvereniging werd dit jaar uitgereikt aan twee mensen, voormalig bestuurslid Roely Snippe en Wim Moddejongen. Roely was niet aanwezig en krijgt de onderscheiding op een ander moment uitgereikt. Wim, die al jarenlang alle activiteiten van De Venekloeten als hoffotograaf vastlegt voor het nageslacht was er wel. Hij toonde zich compleet verrast door het eerbetoon. Speaker Tonny Hulleman wist te melden dat Wim in de loop der jaren bijna 16.000 foto’s van De Venekloeten heeft gemaakt.

Na alle officiële plichtplegingen bleef het nog lang gezellig in de hofresidentie, waar in dit jubileumjaar, nog menig feestje gevierd zal worden. ‘Met polonaise, want stijldansen kunnen de nieuwe hoogheden niet,’ grapte de speaker.

Bron: Dedemsvaarste Courant.