Venekloeten vieren vorstelijk Prinsenbal

Holbewoners, hippies. Ze waren er allemaal en meer tijdens het Prinsenbal zaterdagavond van carnavalsvereniging De Venekloeten. Bij die gelegenheid werd onder meer de Kloetenvaria uitgereikt.

Het eerste exemplaar van de carnavalskrant werd ditmaal uitgereikt aan Vorst Anne (Boer) de II. Hij dook meteen in allerlei leuke verhalen en beelden, die in de krant staan afgedrukt om zich vervolgens weer in het feestgedruisin de hofresidentie te begeven. Een hofresidentie, die speciaal voor het Prinsenbal kleurrijk was versierd en aangekleed door een grote groep vrijwilligers, die daar net als wagenbouwers en andere vrijwilligers, eerder op de dag al speciaal voor waren beloond met snert  tijdens de lunch in carnavalswinkel ’t Kloetje.

Op het Prinsenbal kwamen 8 bevriende carnavalsverenigingen uit de hele regio en ver daarbuiten om samen met c.v. De Venekloeten een mooi feestje te vieren.  Na ontvangst van de gastverenigingen en het uitreiken van de nodige onderscheidingen en kadootjes kon het feest los barsten. Door de dansmariekes werden tussendoor mooie optredens gegeven die goed bij het aanwezige publiek in de smaak vielen met als klapstuk “De Lawineboys”.