Hangmatten en Hangstoelen Webwinkels

De oorsprong van de hangmat vinden we terug bij de Indios van Midden- en Zuid-Amerika. Deze inheemse bewoners hadden zelfs een speciale naam voor de hangmat, ze noemden hem de wieg van de goden. De allereerste hangmatten waren niet van stof, maar van schors. Van de Hamack-boom, vandaar het woord hangmat, wat vertaald in het Engels ‘hammock’ is.

Slapen

Vroeger werd er vooral geslapen in de hangmat en in veel Zuid-Amerikaanse landen geldt dat nog steeds voor veel mensen. In Brazilië vind je in bijna elk huis een hangmat. Ook in schepen werden hangmatten veelvuldig gebruikt, omdat ze minder ruimte innamen dan bedden en daarnaast, door hun ophanging, heerlijk meedeinden op de bewegingen van het schip. Dat gaf de bemanning een betere slaapkwaliteit en daardoor waren ze overdag aan dek uitgeruster.

Spreidstok

Van een spreidstok hadden ze vroeger nog nooit gehoord, maar deze is, vooral in de Westerse landen, de laatste jaren erg gewild. Waarom? Het maakt de hangmat comfortabeler in gebruik, doordat deze een groter ligoppervlak heeft. Al zijn er ook mensen die zweren bij een hangmat zonder spreidstok, omdat ze dan zo lekker in een ‘holletje’ kunnen liggen.

hangmat-dedemsvaart

 

Kijk eens op Hangmat Wereld, De Hangmat en Hangmat Gigant.