Arsanio Wiet ereburger van Kloetendonk

Tijdens het goedbezochte nieuwjaarsontbijt van de Dedemsvaartse carnavalsvereniging De Venekloeten regende het weer medailles en andere onderscheidingen. Geen enkele vrijwilliger werd vergeten door Prins Arjan I (Ringenier) en Jeugdprins Tycho I (Veenstra).

Dedemsvaarter Arsanio Wiet werd benoemd tot Ereburger van Kloetendonk. Uit handen van Prins Arjan I ontving hij een proclamatie en een onderscheiding. Zijn vrouw Paula Dekema kreeg een bos bloemen overhandigd. Wiet is een enthousiast organisator van evenementen. Vorig jaar was “Dedemsvaart Natuurlijk” bij de Kotermeerstal een groot succes en ook dit jaar staat het evenement weer op de agenda en wel op 2e Pinksterdag, maandag 25 mei 2015. ‘Ik wil het mooie recreatiegebied op de kaart zetten en daarmee natuurlijk ook de plaats Dedemsvaart’, aldus Wiet.

Een delegatie van de Federatie van Europese Narren (Fen) overhandigden de jaarorde aan Timo Ruhof en Jan Rademaker. Twee Venekloeten die vooral op de achtergrond heel veel werk voor de vereniging verrichten.

Prins Arjan I maakte tevens bekend dat de geld uit het Venekloetenfonds dit jaar naar de Hospice Dedemsvaart – het Familie Assenhuis – gaat. Prins Arjan riep de Venekloeten op om komend carnaval flink te doneren voor de Hospice Dedemsvaart. Penningmeester Marinus Hegeman van de stichting Hospice Dedemsvaart toonde zich blij en dankbaar dat de stichting dit jaar de gelden uit het Venekloetenfonds mag ontvangen. Na het ontbijt werden de eerste donaties al gedaan.

Zie voor meer foto’s het fotoalbum. Ook onze vrienden, Dedemsvaart in Beeld en Dedemsvaart in Vogelvlucht hebben een prachtig stukje geschreven.

SONY DSC