Patricia Nanning Prinses Zomercarnaval

Dedemsvaart – De Dekselse Deernes kwamen met een geblindeerde draagstoel de zaal binnen. Eric van Dijk voerde de spanning op bij het in zomerse kledij gestoken publiek. Dat publiek was erg benieuwd wie er uit de draagstoel tevoorschijn zouden komen. Dat bleken Patricia Nanning en Hanneke de Gorter. Patricia werd door Johan Kosse (Prins Johan I van De Venekloeten) geïnstalleerd en van een kroontje voorzien. Daarmee werd zij de eerste Prinses Zomercarnaval van Dedemsvaart. Hanneke werd geïnstalleerd als haar adjudant.

Het grapje van zondagavond 22 februari 2009 kreeg dus toch nog een serieus vervolg. Toen wakkerde een grote groep dames tijdens het verrassingsbal de discussie even aan of de tijd nu wel of niet rijp was voor een Prinses carnaval. Die groep werd toen ook aangevoerd door “Prinses Patricia I”. Het was een optreden met een knipoog, want in de geschiedenis was er nog nooit een Prinses, Adjudante of Raadslid van het vrouwelijk geslacht. ‘Bepaalde tradities moet je ook niet willens en wetens willen doorbreken’, was zaterdagavpmd ook de mening van de Zomerprinses. ‘Ik hoop wel dat het zomercarnaval ook een traditie in Dedemsvaart gaat worden’.

De Caribische avond leek een langzaam op gang komende Brabantse nacht. Maar toen het eenmaal op gang was, was er ook geen houden meer aan. Een Rhythm & Brass band zorgde er dat de in stijl verklede feestvierders wakker werden geschut door een ware muziekexplosie. De ritmische klanken zorgden voor veel beweging onder de gasten die voor de avond hun meest zomerse tenue hadden aangetrokken. Na afloop toonde de organisatie zich tevreden. Venekloet Adriaan Hofman: ‘Spannend, zo’n eerste zomercarnaval. We hadden geen idee hoe het uit zou pakken qua belangstelling. Ik ben wel tevreden. Mede organisator Jan Hofsink van ‘t Centrum: ‘Er ligt een lange periode tussen het einde van het carnaval en een nieuw carnavalsseizoen. Wij vonden dat we in die lange periode ook eens een feestelijke zomeractiviteit moesten organiseren’. Ook Hofsink toonde zich tevreden. Het initiatief verdient een vervolg. Daar waren de organisatoren en de feestvierders het wel over eens. En Zomerprinses Patricia wil haar kroontje in de zomer van 2012 graag overdragen aan een opvolgster.

Foto’s Wim Moddejongen | Dedemsvaart.nu / Hans Heering