Carnaval in Kloetendonk

Druk programma voor Prins Johan I
Vrijdag 4 maart barst het carnavalsfeest weer los in Dedemsvaart. Officieel beginnen de Vier Dolle Dagen Van Kloetendonk zaterdagmiddag 5 maart met de start van de carnavalsoptocht, maar vóór dat moment zijn er ook al een aantal feestelijke activiteiten in Kloetendonk. Vrijdagmiddag brengt een delegatie van de Venekloeten onder leiding van Prins Johan I een bezoek aan zorgcentrum Avondlicht. De aankomst staat daar gepland om 15.45 uur. ´s Avonds om 20.00 uur wordt het Venekloetenvuur ontstoken bij hofresidentie ´t Centrum, waarna de finale van het biljarttoernooi wordt gespeeld en de spaarkassen worden gelicht.

Voorafgaand aan de start van de optocht overhandigen burgemeester Bert Meulman en wethouder René de Vent zaterdag om 12.41 uur op het bordes van Villa Rabo de stadssleutel en de jeugdstadssleutel aan Prins Johan I (Kosse) en zijn zoon Jeugdprins Yorick I. De start van de optocht is om 13.11 uur. Via Moerheimstraat, Magnolia, Langewijk, Schuttevaer, Hoofdvaart en Wisseling arriveert de optocht tussen 14.30 en 15.00 uur in de vernieuwde Julianastraat. De prijsuitreiking voor praalwagens en loopgroepen vindt plaats tijdens het ‘kleintje carnaval’ in de hofresidentie. ’s Avonds wordt daar het ‘Venekloetenbal’ gehouden met muziek van de band ‘SmildegerRoet’, blaaskapel De Vechtboertjes en het Venekloeten DJ Team. En natuurlijk treden de dansmariekes op. De meisjes laten hun garde- en showdansen alle dagen één of meerdere keren zien.

Carnaval voor iedereen
Zondagmiddag opent Prins Johan I om 13.00 uur de openbare raadsvergadering in de vorstenzaal van de hofresidentie. Na de vergadering gaan de feestvierders naar zaal Vitus waar om 15.00 uur het gezinscarnaval wordt geopend. ´s Avonds om 20.00 uur begint in de hofresidentie het ´Verrassingsbal´.

Maandagmiddag 7 maart is voor de jeugd. Om 15.30 uur opent Jeugdprins Yorick I het kindercarnaval in de hofresidentie. In zaal Vitus begint om 19.00 uur het carnaval voor de mens met een handicap en twee uur later worden de hoogheden weer in de hofresidentie verwacht voor het Rosenmontagbal. De Deurbloazers uit Deventer, Duo Flex en het Venekloeten DJ Team zorgen voor de feestmuziek.

Na een lange dag en een korte nacht staat het hof dinsdagmiddag weer klaar in de hofresidentie. De oud prinsen van Kloetendonk organiseren vanaf 14.00 uur het meerdermeerderjarigencarnaval. De senioren van Kloetendonk en omgeving, van 55+ tot 111-, zijn vanaf 13.30 uur hartelijk welkom. Niet alleen de toegang is gratis, maar er wordt ook gezorgd voor een kopje koffie met cake, een hartig hapje, een drankje en muzikaal vermaak. ‘s Avonds wordt carnaval 2011 afgesloten met het Vastenavondbal in de hofresidentie. Om 24.00 uur wordt het Venekloetenvuur gedoofd.

Woensdag 9 maart staat in het teken van het opruimen van de hofresidentie en
het happen van een haring bij ‘De Kalkwieke’. Voor leden is de toegang tot de festiviteiten gratis. De entreeprijs voor niet-leden bedraagt zaterdag-, zondag- en maandagavond € 6,00 per persoon per avond.

Door hofschrijver Hans Heering.

Kom alvast in de stemming:

Venekloeten – Venekloeten lied

Venekloeten – De Voart is niet breed

Alle Vijf – Halleluja