Barend Rooseboom ereburger van Kloetendonk

Barend Rooseboom is door de Dedemsvaartse carnavalsvereniging De Venekloeten benoemd tot Ereburger van Kloetendonk. Dat gebeurde tijdens het traditionele Nieuwjaarsontbijt. Uit handen van prins Johan I (Kosse) ontving Rooseboom de proclamatie en een onderscheiding. In zijn dankwoord zei Rooseboom geconstateerd te hebben dat de carnavalsvereniging een zeer hechte club is. De manier waarop de vereniging vrijwilligers eert sprak hem aan. “Ik vind het een uitstekend idee om op deze wijze vrijwilligers in het zonnetje te zetten”, aldus de Ereburger. Mevrouw Rooseboom kreeg een bos bloemen.

Prins Johan I, zijn zoon jeugdprins Yorick I en de adjudanten Harrie (Redder) en Rik (Schipper) hadden zondagmorgen niet of nauwelijks tijd om zelf van het goed verzorgde Nieuwjaarsontbijt in hofresidentie ‘t Centrum te genieten. Zij hadden hun handen vol om de vele vrijwilligers een onderscheiding te geven.
Een delegatie van de FEN (Federatie van Europese Narren) was naar Dedemsvaart gekomen om de jaarorde uit te reiken aan Wim en Els Moddejongen. Wim Moddejongen kwam in 1996 als filmer met de vereniging en aanraking en samen met Els verzorgt hij al vele jaren voor de verkoop van een balletje gehakt, een broodje haring en andere lekkernijen tijdens het carnaval.

Ereplaatsje
De prinsen van Kloetendonk overhandigden hun staatsieportretten aan Heidi Mensink. De foto’s krijgen een ereplaatsje in het gebouw. De residentiehoudster vertelde de aanwezigen dat zij blij is dat ’t Centrum op de huidige locatie blijft en verbouwd gaat worden tot een multi functioneel centrum. Zij zegde toe samen met de carnavalsvereniging in het nieuwe centrum een geschikt ereplaatsje te zullen zoeken voor de foto’s van alle prinsen van de afgelopen 36 jaar.

Aan het eind van het ontbijt maakte prins Johan I nog bekend dat ook dit jaar weer gecollecteerd gaat worden voor het Venekloetenfonds. De opbrengt van dat fonds gaat dit jaar naar het carnaval van de mens met een handicap. Die activiteit wordt al sinds vele jaren verzorgd door vorst Kerwien I (van Dijk) en wordt dit jaar gehouden op maandag 7 maart in het Vitus gebouw.

Hans Heering