Vrouwen verrassen op verrassingsbal

Venekloetenwiefkes nemen taken graag over

Door hofschrijver Hans Heering

Een in een galatenue gestoken groep dames werden zondagavond in de feestzaal van de hofresidentie warm onthaald door een enthousiaste groep feestgangers. De strak in de galajurken gestoken dames onder leiding van prinses Patricia – vanzelfsprekend Patricia I – oogstten veel waardering. De ´prinses´ had een smakelijk taartje meegenomen voor Prins Bert I en zijn gevolg en in haar toespraak gaf zij aan dat – indien de Venekloeten ooit worden geconfronteerd met personele problemen – de dames graag wat taken van de heren overnemen. De aanwezige feestgangers waren wellicht getuige van een historische gebeurtenis uit de geschiedenis van de 34 jarige Dedemsvaartse carnavalsvereniging. 

 

Het optreden van de dames – of was het toch een act ? – was één van de hoogtepunten van een intieme, maar bovenal gezellige verenigingsavond. De bezoekers genoten met volle teugen van de muziekkeuze van de DJ´s Peter en Sander. De vereniging mag er heel trots op zijn om dergelijke ´gangmakers´ in haar midden te hebben. Ook mag de vereniging trots zijn op het danstalent dat zij in haar midden heeft. De showdans van de dansmariekes werd vol verve uitgevoerd en kon de aanwezigen bijzonder boeien.