Raadsvergadering komt moeizaam op gang

 

`Koos Alberts´ steelt de show

Door hofschrijver Hans Heering

De traditionele raadsvergadering van de Venekloeten kwam moeizaam op gang. De eerste punten werden weliswaar snel afgeraffeld, maar van enige hilarische opwinding onder de vele bezoekers was geen sprake. Bij het punt van de raadsleden Ronald Hulleman en Harold van Bremen kwam er wat ´schwung´ in en deden de in de vorstenzaal aanwezige Venekloeten enthousiast mee. Hulleman en Van Bremen zetten een eerste aanzet voor de oprichting van drumband ´De Kloetenhouwers´.

Direct hierna was er een optreden van ´De Voartse Toppers´ en toen er later in de vergadering ook nog een hilarisch optreden was van John Scholten alias Koos Alberts, ontlokte dat bij oppositielid Henk Nijhof de opmerking of hij nu bij de jaarlijkse speciale raadsvergadering zat of bij de Pats-Kloet-Show die gewoonlijk in oktober wordt georganiseerd. ´Koos Alberts´ stal zondagmiddag absoluut de show tijdens de raadsvergadering.

 

Samen feesten

Er kwamen ook wat serieuze zaken aan de orde zoals 200 jaar De Dedemsvaart. Volgens raadslid Willy Vrielink moet in 2019 het 44 jarig bestaan van De Venekloeten en het 210 jarig bestaan van De Dedemsvaart samen gevierd gaan worden. “Nu worden er in het kader van 200 jaar De Dedemsvaart heel veel activiteiten georganiseerd. Alles wordt aangegrepen om een feestje te bouwen. Als wij het over tien jaar samen doen, dan krijgen wij niet zo vaak te horen, dat wij al weer naar een carnavalsfeestje gaan”. Ook raadslid Gerwin Kosters scoorde met zijn punt ´Meer met het Kotermeer´. Hij toonde een maquette die de gemoederen aardig bezig hield. Sommigen zagen er een moskee in, maar volgens het raadslid moest het Kotermeer toch een soort Center Parcs worden met een overdekt golfslagbad, sauna en wat al niet meer. De oppositie plaatste enkele kanttekeningen en de afspraak werd gemaakt om er de volgende vergadering op terug te komen. Dat wordt dus nog een jaartje wachten.

 

Actiepunt

Jeugdprins Melvin I pleitte voor een discotheek in Dedemsvaart. “ Wij – de jeugd van De Venekloeten – zijn ook op een leeftijd gekomen om te gaan stappen. In onze gelederen bevindt zich DJ Douwe, prins Bert II heeft ervaring in het schenken van een colaatje en in de personen van de raadsleden Gerwin Kosters en Remco Dopmeijer hebben wij een paar prima figuren die de boel gaan bewaken”. Die discotheek zou gevestigd moeten worden in de voormalige vestiging van Super De Boer.

 

Na de raadsvergadering vertrokken de feestvierders naar ´De Vrolijke Koster´ voor het gezinscarnaval.